Stormarknaden i Östgötametropolen har nyligen genomgått en grundlig renovering, och nu hoppas man vinna tillbaka kunder till de uppfräschade lokalerna. Varje avdelning har börjat göra effektiviseringar enligt Coops program ”Bättre affärer”. I maj berättade cheferna att timbudgeten måste minska.
– Alla vet ju att Coop Forum har gått tungt en tid, och vi var med på Jättelyftet, säger Sandra Nilsson och syftar på den jättelika personalfesten där Coop Sveriges anställda informerades om sparbetinget på 1,5 miljarder.
Men att tusen anställda skulle varslas, varav uppemot 500 på stormarknaderna Forum och Bygg, hade de inte väntat sig. Nyheten skapade förstämning på butiksgolvet. Många medlemmar har frågat klubbledningen om hur det ska bli. Flera har hört sig för om det omställningsstöd som Coop erbjuder dem som slutar frivilligt.
– Det blir säkert några som antar erbjudanden om att börja studera, och någon har nära till pension. Men om det räcker med frivilliga lösningar beror på hur många som måste bort, säger Sandra Nilsson som ännu inte fått besked om hur många anställda som berörs på hennes arbetsplats.