Vid förhandlingen den 11 november fick facket ett slutbud av Ica som man skulle ha svarat på den 19 november. Men Handels ombudsman Mikael Segel begärde extra betänketid och ska nu lämna svaret vid ett möte på tisdag den 25 november.
– Vi behöver diskutera frågan ytterligare med klubbarna. Det är ett väldigt avgörande läge nu, säger Mikael Segel.

Om facket säger ja blir det ett nytt avtal om arbetstider och ersättningar för arbetare på Icas alla lager i Sverige i tillägg till det centrala partihandelsavtalet mellan Handels och Svensk Handel. Vad som händer om facket säger nej vet inte Mikael Segel.
– Det är det vi ska diskutera fram till tisdag, säger han.

I och med det centrala avtalet är facket bundet av fredsplikt och kan inte hota med strejk för att få igenom bättre villkor lokalt. Utan detta vapen har Handels en svagare position i förhandlingarna med Ica.
Icas förhandlingschef Hans Langré vill inte kommentera lagerförhandlingarna innan de är avgjorda.

Läs tidigare artiklar om Ica-förhandlingarna i rutan till höger på Handelsnytts hemsida.