Nu är förhandlingarna om nedskärningar på Ikeas lager i Jönköping och Älmhult klara. Klubbordförande i Jönköping, Carina Damberg, tycker att det har gått bra.
Varslet omfattade 100 heltidstjänster från början men efter att några visstidsanställningar har gått ut och ett par valt att lämna frivilligt blir 91 personer uppsagda. Anledningen till neddragningarna är att Ikea håller på med en omorganisation. Dessutom har ett stort lager byggts i tyska Dortmund. Till detta kommer den rådande lågkonjunkturen. De av de uppsagda som jobbat längst har varit på lagret i Jönköping ungefär ett och ett halvt år, betydligt längre i Älmhult. De flesta kommer att sluta den 14 feb. Alla får hjälp av ett omställningsföretag att få nytt jobb.
Totalt arbetade närmare 600 personer på de två lagren innan varslen, de allra flesta är medlemmar i Handels.