Grossistföretaget Ahlsell varslade i slutet av november 300 anställda i Sverige om uppsägning. Av dem är 100 anställda med Handelsavtal på centrallagret i Hallsberg. Mer än hälften av neddragningen sker genom att visstidsanställningar inte förlängs. Efter förhandlingar står det klart att 35 fast anställda lagerarbetare sägs upp. De får sluta den 27 mars nästa år.

– Det är aldrig kul, men med tanke på konjunkturen i byggbranschen var det väntat. Det är dock något färre än som först sades, säger Handels klubbordförande Magnus Andersson.
Han pekar på att facket i förhandlingarna lyckades få företaget att ge ett erbjudande till anställda över 62 år som först bara var riktat till tjänstemän. De som väljer att sluta får 28 procent av lönen fram tills de fyller 65 år. Fem lagerarbetare har tackat ja.

Bortsett från lagret i Hallsberg gäller varslet på Ahlsell endast tjänstemän, bland annat säljare. Ahlsell, med 2 800 anställda i Sverige, säljer bland annat VVS-utrustning, maskiner och verktyg till företag. Centrallagret i Hallsberg har i dag 660 anställda, varav 570 har Handels avtal.
Läs tidigare artikel: Ahlsells varsel slår hårt mot medlemmar utan a-kassa