Vi-kedjan byter tillbaka till Axfood som leverantör efter några år hos Bergendahls. Bytet innebär minskade arbetstillfällen på Bergendahls lager i Hässleholm.
– Det är naturligtvis ett tråkigt besked, framförallt såhär innan jul. Jag har hört alla reaktioner, allt från att man ska gå ner i källaren och skjuta sig till att det nog ordnar sig. Mycket frågor om turordningslistan blir det också, säger fackklubbens ordförande Andreas Wahlgren.
Klubben har ännu inte fått så mycket information.
– Ledningen vill rädda så många jobb som möjligt men antagligen blir det varsel.
Vi-kedjan, som består av fria handlare som samverkar, har närmare 90 butiker och tappet innebär att en stor del av Bergendahls kundkrets försvinner, hur stor vill Andreas Wahlgren inte kommentera.
Klubben har idag 170 medlemmar. Totalt arbetar omkring 200 personer på lagret.
– En del som stått utanför har sökt kontakt med oss i klubben nu när det bränner till. Jag kan såklart inte hindra dem från att komma in men det känns konstigt. Det finns ju de som kommer in när det är oroligt och sedan hoppar av igen. Helst ska man ju vara med hela tiden, av solidaritet och för att vi är starkare ju fler vi är.
Ledningen har lovat återkomma med besked efter nyår om hur många som ska varslas. Leveranserna till Vi-butikerna från Bergendahls upphör den sista oktober nästa år.