Europris har sedan 2006 etablerat åtta lågprisbutiker i södra Sverige med totalt 80 anställda. Nu lägger man ner alla butiker i Sverige.
– Vi fick reda på det nyligen. Det känns ju jättetråkigt, jag har arbetat här sedan vi öppnade, säger skyddsombudet Stefan Rydén på butiken i Örebro, som nu sätter hoppet till ett sommarjobb han har på gång.
Orsaken till att Europris lägger ner uppges vara svagare resultat än väntat, osäker konjunktur och konkurrenssituationen. Europris tror inte att det är lönsamt att investera mer i Sverige på kort sikt.
– Det här kom väldigt plötsligt. Företaget uppger att de fått ekonomiska problem, säger Handels ombudsman Sören Söderman.
Försöken med att överlåta verksamheten har hittills misslyckats och butikskedjan satsar istället på den norska marknaden. De anställda har informerats och uppsägningsförhandlingar på grund av arbetsbrist hålls inom kort.
Europris har butiker i Borås, Vänersborg, Örebro, Ulricehamn, Linköping, Västerås, Gislaved och Norrköping.