Handels avdelning 9 i Jönköping lyckades bäst med att värva nya medlemmar under årets vecka 6-kampanj. Här skrevs 46 nya medlemmar in, vilket endast överträffades av de betydligt större avdelningarna i Stockholm och Malmö.
Rikssiffran 485 nya medlemmar är 24 procent fler än under förra årets uppsökarvecka. I Handels medlemsstatistik räknas de dock först när de har betalat sin första medlemsavgift, vilket kan dröja någon månad.

Över 16 000 anställda på 8 800 arbetsplatser fick denna gång besök av Handels under veckan, även det är en ökning. Uppsökarna rapporterar om en mer positiv stämning på arbetsplatserna jämfört med de senaste åren.
– Folk är glada att vi kommer och har mycket frågor om löner och villkor. Nyttan med facket märks tydligare i lågkonjunktur. Det är många som efterfrågar trygghet och förmåner, kommenterar Handels verksamhetschef Stefan Carlén.

Handels stora uppsökarkampanj under vecka 6 genomfördes i år för fjortonde gången. Förutom medlemsvärvning låg fokus på att skapa engagemang inför nästa års avtalsrörelse.