13 anställda på Brunnsviks folkhögskola utanför Ludvika har tidigare fått beskedet att de ska sägas upp 30 juni eftersom konferens- och hotellverksamheten skulle läggas ner. Men nu är det klart att ABF Sollentuna ska driva verksamheten vidare och ta över det huvudansvar som LO haft för skolan.
– Exakt hur många som kommer att få sin uppsägning upphävd är för tidigt att säga, men fler än hälften i alla fall. Om någon vecka kan vi vara mer exakta, säger Enrico Barile, operativ chef för skolan.
Fem av de 13 som fått uppsägningsbesked tillhör Handels avtalsområde. Fackombudet Stefan Sjökvist är nu lättad.
– Vi har levt i ovisshet en längre tid. Nu vet vi mer om framtiden, och den ser positiv ut. Alla uppsägningar hävs nog inte, och om det kommer att hjälpa någon i Handels har jag ingen aning om. Men det är bara att hoppas att så många som möjligt får behålla jobben.
LO-skolan Brunnsvik startades 1929 och används för fackliga utbildningar, men också långa folkhögskoleutbildningar.