De anställda på Ica Supermarket Weda i Södertälje har fått lön sedan den anlagda branden totalförstörde butiken i slutet av februari. Men nu håller det inte längre, de 23 anställda har varslats om uppsägning. Uppsägningstiden räknas från 30 april.
– Handlaren är en egen juridisk person så ingen annan har skyldighet att ta hand om personalen, säger Karin Falk, ombudsman på Handels.
Tidigare var de fler än 23 anställda, men antalet uppsägningar blev färre när man räknat bort provanställda och de som redan slutat självmant.

Handlaren till den nedbrunna butiken Jesper Tovar uppger att de flesta av den fasta personalen har fått nya jobb, flest inom Ica. En förklaring till varför det gått bra att hitta nya arbeten kan enligt Jesper Tovar vara att han skrivit i hop ett häfte till personalen med tilltänkta nya arbetsställen med lediga platser, till exempel Ica Maxi Lindhagen som kommer att öppna efter sommaren.
– Tanken är att vi ska tillbaka med en ny butik i Södertälje. De som arbetade tidigare är välkomna tillbaka då, säger Jesper Tovar.
Han hoppas att en ny butik ska stå klar inom ett och ett halvt år.