Hallå där Anna-Lena Lindqvist!

Vad har du gjort för en bättre arbetsmiljö?
– En av de större grejerna är att vi på lagret roterar mellan avdelningar, jag roterar mellan lossning och plockning. Rotation är viktigt för kroppen, och man får träffa nya kollegor. Det är lätt att forma gänget här eftersom arbetsplatsen är ny. Andra företag som jag haft kontakt med har haft svårt att få ut folk i rotation, samma människor har gjort samma sak i 20 år och vill inte ändra arbetssätt.
– Vi har haft problem med luften på lagret, det har varit himla varmt. Fackklubben var med och påverkade så att vi kommer få en kylanläggning så alla mår bättre.
– Annars är lagret väldigt modernt med hjälpmedel, lyftanordningar och bra golv. Och Lindex påverkar leverantörerna att packa på ett visst sätt så att det blir lättare att plocka upp för oss. Redan i det ledet kommer ergonomin in.

Varifrån kommer intresset för arbetsmiljö?
– Jag jobbade på en friskvårdsanläggning som bland annat personlig tränare innan jag började på Lindex. Därifrån har jag med mig jättemycket.

Vad var arbetsmiljöpriset?
– En jättefin oljemålning och ett diplom. Tavlan sitter hemma på väggen i vardagsrummet, och diplomet på fackkontoret.

Facklig hjärtefråga?
– Engagemanget för den enskilde personen, att ingen ska må dåligt. På lagret har vi till exempel några som är under rehabilitering. Något som driver mig är hur vi ska hjälpa dem så att de kan vara kvar på sin arbetsplats.
– Jag har varit klubbordförande i snart ett år, jag har aldrig varit fackligt aktiv förut. Det är riktigt roligt och spännande. Jag har fått blodad tand.

Fotnot: Lindex har haft sin lagerverksamhet på entreprenad, men sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka driver företaget lagret i egen regi.