Den 6 – 8 maj arrangerade årets vårträff för Handels unga medlemmar på Runö Kursgård utanför Stockholm. Temat för träffen var internationella frågor. Bland annat talade Börje Vestlund(S) som kandiderar till europaparlamentet om hur viktigt det är att gå och rösta och om hur beslutsvägarna inom EU fungerar.

Vid vårträffen valdes också en ny Central ungdomskommitté, CUK. CUK, som bildades 1996, jobbar med skolinformation, elevmedlemskap, utbildningar, utåtriktad verksamhet och olika ungdomsaktiviteter. CUK stöttar också avdelningarnas Lokala Ungdomskommittéer, LUK. Målet är att förbättra ungas villkor och öka kunskapen och medvetenheten om fackets idéer och mål.

En av dem som sitter i den nya CUK är Joacim Lindh från Växjö. Han arbetar annars som lagerarbetare på Coop i Växjö men är bara där någon dag i veckan. I övrigt arbetar han på avdelningen med kurser och skolinformation.
– Det var riktigt trevligt på träffen i år, bra föreläsare. Det var intressant att höra hur mycket mer de arbetar med kompromisser inom EU, inte alls som här hemma. Vi hade också besök från HK Norge som berättade om sitt arbete i Palestina.

Joacim Lindh har flera fackliga uppdrag.
– Jag tror på värderingarna i Handels, det är därför jag engagerat mig. Om vi ska kunna behålla det vi har måste vi gå samman. Det fanns en stark facklig tradition på Coop när jag började där. Jag blev invald i fackstyrelsen och började sedan med ungdomsverksamhet.

Övriga som sitter i 2009 års upplaga av CUK är Sofie Connysson, avdelning 29 (region norr), Viktor Zackrisson, avdelning 13 (region Mitt), Sophia Andersson, avdelning 20 (region Stockholm), Jenny Löwgren, avdelning 11 (region Mälardalen), Martin Johansson, avdelning 3 (region Väst), Joacim Lindh, avdelning 31 (region Öst), och Elin Westerberg, avdelning 1 (region Syd). Ledamöter i CUK ska vara under 30 år och yrkesverksamma inom Handels områden. Uppdraget i CUK upphör det året ledamoten fyller 30 år. Omkring 35 000 medlemmar i Handels är under 30 år.