Sedan i morse har lagerarbetare på Lagena lagt ner arbetet, och gått ut i vild strejk. De reagerar på att företaget varslat 33 anställda, samtidigt som man ska ta in bemanningsföretag.
– Det är en olaglig strejk, och det kan vi aldrig acceptera. Vi är bundna av fredsplikt så länge kollektivavtal gäller, det är heligt för oss. De anställda riskerar böter, och till och med avsked. Detta är inget att leka med, säger Tommy Tillgren, Handels andre vice ordförande.
Samtidigt säger han sig förstå lagerarbetarnas frustration över att arbetsgivaren varslade innan de lokala förhandlingarna avslutats, och innan löntagarkonsulter som nu är på plats kopplades in.
– Till de anställda säger vi att de ska återgå till arbetet. Till arbetsgivaren säger vi, ta tillbaka varslet och vänta ut förhandlingarna och löntagarkonsultens rapport, säger Tommy Tillgren.

Handels ombudsman på plats utanför Lagena, Hans Boberg, berättar att de anställda blockerat in- och utfarter för transporter och personal.
– Polisen var här och gav fri lejd till dem som ville komma in. Företaget har fyllt huset med bemanningsföretag, säger Hans Boberg.
Han har inga siffror på hur många av Lagenas egna anställda som arbetar.

Majoriteten av ledamöterna i klubbstyrelsen avgick innan den vilda strejken bröt ut. Den nya ordföranden Oscar Andrén – som tidigare var vice ordförande – säger att Handelsklubben inte står bakom aktionen.
– Vi uppmanar dem att återgå i arbete, vi har fredsplikt. Men vi har inte fått gehör.
Den avgående klubbordföranden har inte gått att nå för en kommentar.

Den kvarvarande styrelsen och Handels ombudsman sitter just nu i förhandling med arbetsgivaren.

Läs alla artiklar om Lagena