Efter fyra dagars vild strejk lämnade lagerarbetarna på Lagena beskedet att de återgår till arbetet.
– Vi har fått ut vårt budskap om bemanningsföretag, att det är dags att återställa lagen om anställningsskydd så att egen personal inte kan bytas ut mot inhyrda. Vilket annat budskap skulle gå ut fyra dagar i rad i tv, radio och tidningar? säger Patrik Olofsson, en av de strejkande.

Handels lokala klubb på Lagena, och Handels centralt har fördömt strejken eftersom det råder fredsplikt när arbetsplatsen har kollektivavtal, och den därmed är olaglig.
– Det känns bra att de avblåst strejken, säger klubbens ordförande Oscar Andrén.

Lagena stämde de strejkande i Arbetsdomstolen, AD, i går för att strejken är olaglig och yrkar på skadestånd på upp till 5 000 kronor per person. AD tog sedan ett interimistiskt beslut där de beordrar de strejkande att omedelbart återgå i arbete.

Den vilda strejken var dels en protest mot att företaget varslat 33 anställda om uppsägning, men ändå använder personal från bemanningsföretag. Dels mot att företaget varslade innan de förhandlat klart, och innan löntagarkonsulter togs in.

På onsdag, 24 juni, lämnar de inkopplade löntagarkonsulterna sin slutrapport, och på torsdag återupptas förhandlingarna mellan fack och företag.
Läs alla artiklar om Lagena