Den studie som ska ge besked om Icas framtida lagerstruktur dröjer. Som Handelsnytt tidigare berättat vill företaget effektivisera sin lagerverksamhet. När beskedet om studien kom i våras var det mycket oväntat för medlemmarna och många blev oroliga för sina jobb.
Jonas Bohman är Handels klubbordförande på lagret i Umeå som har cirka 90 anställda. Han berättar att de anställda nu inte får besked förrän i vinter.
– Det kan komma innan jul men troligare är att det blir efter jul.
Årsta och Umeå är de två minsta av Icas åtta lager och båda har behov av investeringar för att moderniseras. Lagret i Årsta i södra Stockholm har 140 anställda. Ica vill undersöka om man i stället kan lägga ner ett av lagren eller båda och flytta volymerna till andra anläggningar som har ledig kapacitet. Om Umeå läggs ner blir lagret i Borlänge Icas nordligaste.