Gula lappar med beskedet har mött de anställda på lagret Lagena sedan i går eftermiddag.
– Vi tror att detta kommer bli en viktig och positiv signal till alla medarbetare om att vi från företagets sida verkligen vill ha en nystart, säger Lagenas vd Per Öhagen.
Handelsklubbens ordförande Oscar Andrén säger att det är skönt att stämningarna dras tillbaka. Men han är skeptisk till vad en nystart innebär.
– Vi har egentligen inte fått någonting från Lagena, förutom detta. Vi har fortfarande alldeles för mycket bemanningsföretag i vilket fall som helst. Framtiden får utvisa hur nystarten kommer bli, säger Oscar Andrén.

Det var i juni som majoriteten av de anställda på Lagena i Jordbro utanför Stockholm gick ut i vild strejk för att arbetsgivaren hade varslat 33 anställa om uppsägning, men ändå skulle ta in bemanningsföretag. Lagena stämde de som strejkade i Arbetsdomstolen eftersom arbetsplatsen har kollektivavtal och då gäller fredsplikt. Man yrkade på skadestånd om 3 000 kronor per person för alla utom de tre som suttit i klubbstyrelsen, men avgick strax innan den vilda strejken bröt ut. För dem yrkade man på 5 000 kronor per person eftersom man ansåg att de var drivande i strejken.

Läs alla artiklar om Lagena