I onsdags träffades Icas ledning och representanter från Handels till en första förberedande förhandling efter Icas beslut om att lägga ner sina lager i Årsta och Umeå.
– Företaget visade lite siffror men vi har svårt att se hur det ska gå ihop. Det blir svårt för en del lager att klara de volymerna. Vi har begärt in en löntagarkonsult som förhoppningsvis kan ta uppdraget innan jul, säger Per Jansson som är vice ordförande i fackklubben i Årsta.
240 lagerarbetare förlorar sina jobb i nedläggningen. Ica har anfört minskad miljöpåverkan och minskade fasta kostnader som orsak till att lagren läggs ner. Enligt företaget kommer nya tjänster att skapas i Västerås, Kallhäll och Borlänge. Logistikdirektör Petra Albuschus säger att det är för tidigt att säga hur många det blir. Sannolikt blir det färre än de som försvinner i Umeå och Årsta.
Facket och Ica ska förhandla om neddragningarna den 7 och 8 januari.