Fram till den 18 december är de tolv anställda och sju timvikarierna inställda på att få det hett om öronen. Eftersom hotellen i Köpenhamn sedan länge är fullbokade har minst 2 500 delegater samt en mängd miljöaktivister valt att bo i Malmö under toppmötet.

Öresundstågen har utrustats med extravagnar för att klara trycket.
Joakim Vartanian, som i perioder arbetat på Pressbyrån sedan 2004, kontrollerar en kunds Kenokupong och delar ut vinsten på två kronor. Han har ingenting emot att tempot tillfälligt skruvas upp.
– Jag är inte så mycket för att gå omkring i filttofflor och dra benen efter mig. Jag gillar att det händer saker hela tiden och är nog hyfsat bra på att hantera stress, säger han.
Själva klimatfrågan betecknar Joakim Vartanian som ”rätt allvarlig”. Samtidigt anser han att miljödiskussionerna ibland tar fokus från andra viktiga frågor.
– Vi har krig i Afghanistan och Irak. En del människor arbetar för några kronor om dagen medan andra svälter ihjäl. Flyktingar drunknar i Medelhavet och Schweiz förbjuder minareter, säger han.

Det är inte bara klimatmöte och julrusch som bidrar till turbulens på Pressbyrån. Hela 2009 har varit oroligt för de anställda. Orsaken är att centralstationen ska byggas om på grund av den nya Citytunneln. Arbetet startar nu i december och beräknas pågå i ett år. Under tiden kommer tågen inte längre att köra in i den gamla banhallen utan stanna vid Pågatågstationen flera hundra meter bort. Det innebär att resenärerna inte behöver passera vänthallen vilket leder till färre kunder i butiken. Konsekvensen blir att en anställd sägs upp och tre andra tvingas gå ned i tid.
– Det är ett stort avbräck med en tågstation utan tåg. Hade ombyggnaden varat en kortare period hade vi inte behövt göra så här. Nu rör det sig om ett helt år. Vi hoppas naturligtvis att därefter kunna ta tilllbaka de drabbade, säger Michael Olsson som driver Pressbyrån tillsammans med Jeanette Carle.

Joakim Vartanian är en av de berörda. Vid årsskiftet kommer hans 60-procentstjänst att omvandlas till en 25-procentstjänst.
– Det är trist. Men jag har förståelse för beslutet. Jag ska passa på att ta ut pappaledighet och börja se mig om efter något annat, säger han.
Innerst inne hoppas Joakim Vartanian att han kan fortsätta jobba på Pressbyrån. Han trivs med arbetsuppgifterna, det extremt stora tidskriftutbudet och kollegerna.
– Vi är några som är runt 30 och en hel del som är lite äldre. Jag tror att arbetsplatser mår bra av att ha blandad personal; det blir en positiv jargong, säger han.

Hans kollega Monica Ekman skjuter in en plåt lussekatter i ugnen. Sedan 1987 har hon varit anställd på Pressbyrån och berörs inte av neddragningarna som träder i kraft vid årsskiftet.
– Det är klart att det har känts oroligt. Jag hoppas att kollegerna som drabbas får gå upp i tjänst igen nästa år. Men det är tuffa tider för många. Se bara på alla ungdomar med fina utbildningar och studielån som inte får några jobb, säger hon.
Det har ljusnat och den skånska vintern gör sig påmind utanför Pressbyråns fönsterrutor. En tät dimma bäddar in hamnen i ett mjölkvitt dis. Det är omöjligt att se Köpenhamn där borta på andra sidan sundet. Termometern visar sju plusgrader.
– Nyligen började våra rosor hemma i trädgården att blomma en andra gång. Det kanske är ett tecken på att man borde fundera mer på klimatfrågan ändå, säger Joakim Vartanian.