Något av det som av varuhuset Gekås i Ullared är mest känt för den ständiga expansionen, avsaknaden av konventionell reklam och vinster som växer lavinartat. I slutet av november passerades tremiljarder i försäljning för 2009. Numera känner ju många också i mer avlägsna delar av landet till butiken efter höstens snackis, den kritiserade och mycket sedda tv-serien ”Ullared”. Och i takt med den accelererande vinsten får personalen också en del av kakan.
– I år har vi nått upp till maxbonus, det är nio kronor per timme, säger fackklubbens vice ordförande Izabela Nanneson.
Alla anställda som arbetat mer än 800 timmar får del av bonusen, som baseras på hur många timmar man arbetat. Även de som inte har en tillsvidareanställning omfattas. Som mest får den anställde 18 000 kronor extra. Gekås har närmare 1000 anställda, men många arbetar inte heltid. 800 timmar motsvarar knappt halvtid.
– Alla här tycker förstås att bonusen är bra, de känner sig uppskattade.
Det är företaget som tagit initiativ till bonusen. Förr om åren var den betydligt mindre men sedan nuvarande vd tillträtt infördes dagens system, för att motivera de anställda. Men klubben planerar inte att arbeta för att taket för bonusen höjs, trots att de nått dit flera gånger.
– Nej, däremot ska vi arbeta för att bonusen inte försvinner, säger Izabela Nanneson.