– Sedan 2004 har vi haft diskussioner med hyresvärden om att få vända entrén så den syns när man parkerar bilen. En motsvarande butik i Växjö ökande omsättningen med 100 procent när de fick göra motsvarande förändring, säger Kerstin Söderberg-Carlsson, Handelsombud och tillförordnande butikschef.

Hon menar att de slitna lokalerna från 1970-talet, med entrén vänd bort från parkeringen, är en bidragande orsak till att butiken inte gått runt. Samtal med hyresvärden, danska Property, har pågått under många år, men ingen överenskommelse har kunnat göras. Förra veckan kallade KF Göta de anställda till ett möte där de fick besked att butiken ska läggas ner. Nu ska de samla till medlemsmöte för butikens kunder.
– Inte för att kunderna har mer att säga till om än vad vi som jobbar har, men de ska i alla fall få chansen att visa sitt missnöje, säger Kerstin Söderberg-Carlsson.

I slutet av februari ska förhandlingar inledas, och nu hoppas de anställda på att åtminstone få arbetsfri uppsägningstid.
– Jag har fötts in i Konsum och har aldrig sökt ett jobb i hela mitt liv. Jag kommer att behöva tid för att sätta mig in i den här situationen, säger hon.

Även Konsum i Älmhult går dåligt och ska säga upp. Sex deltidsanställda har varslats och nu ska Kappahl ta över delar av lokalerna.
– Vi fick reda på det här redan efter sommaren, men man går ju och hoppas att inget ska bli av. Nu blir det verklighet, säger Charlotte Olofsson, Handelsombud i butiken.