– Himla kul. Det har blivit en helt annan stämning på jobbet efter beskedet. Det har varit väldigt tryckt, nu har allt hoppet kommit tillbaka. Nu hoppas vi att vi kan leverera bra resultat, säger anställda Fredrik Forsberg.

I början av februari fick alla 24 anställda på Eko Stormarknad i Malmö veta att de skulle sägas upp. Varuhuset skulle stänga. Men nu har varslen dragits tillbaka och kastats i papperskorgen. Bergendahlsgruppen som driver Eko omprövade nedläggningsbeslutet efter förhandlingar om ett nytt tvåårigt hyresavtal.
– Vi har förhandlat om hyran med fastighetsägaren och fått ett bra avtal. Hur det blir efter två år står skrivet i stjärnorna. Vi har den tiden på oss att visa att vi vill vara kvar. Nu mår vi jättebra och ska satsa på oss själva och kunderna, säger butikschef Madeleine Strömdahl.

Från början var planen att varuhuset skulle slå igen i samband med att det dåvarande hyresavtalet löpte ut 31 augusti.

Läs tidigare artikel om nedläggningsbeslutet