Ett 40-tal anställda och ett okänt antal kunder befann sig i stormarknaden vid lunchtid måndagen den 1 mars när taket plötsligt störtade in under trycket av stora snömassor. Panik utbröt, och först efter flera timmars räddningsarbete kunde man konstatera att ingen person kommit till skada under rasmassorna.
Chockade anställda har fått stöd av kommunens krisgrupp och under hela mars har de har haft dagliga träffar och aktiviteter medan butiken har hållits stängd.

I går, torsdag, varslades de 82 anställda om uppsägning.
–Stämningen är tryckt nu. Vi har ju ingen butik att gå till. Men tanken är att vi ska fortsätta träffas i Folkets hus framöver också, säger fackklubbens ordförande Tony Axelsson.
Beskedet från butikschefen Per Ringvall är att stormarknaden ska byggas upp på samma plats och att målet är att den ska stå klar 1 mars nästa år. Han planerar att driva butik i en tillfällig lokal under tiden, men det är oklart hur många av de anställda på Ica Maxi som kan få jobb där.

Handels ombudsman Ann Abrahamsson berömmer Per Ringvall för hans insatser.
– Arbetsgivaren har visat stor välvilja mot personalen och gör sitt bästa för att hitta kreativa lösningar. Men det är tufft för dem som först har förlorat sin arbetsplats och sen sitt jobb.
Enligt varselreglerna har de anställda som hör till Maxi Livsmedel minst fyra månaders uppsägningstid och kamraterna på Maxi Special minst två månader. Förhandlingar fortsätter mellan facket och företaget. Ett medlemsmöte för alla anställda hålls i dag, fredag.