Hur ser din anställning ut?

Johanna Larsson, 23 år, Ikea Kållered:
– Jag har fem timmar i veckan på kontrakt, resten är jag behovsanställd. Jag har varit här i fyra år, det vore skönt att få ordning på sitt liv, heltid vore ultimat. Det skulle ge trygghet, och jag skulle kunna planera mer. Nu är det osäkert, jag vet inte alls hur det ser ut nästa vecka.

Emmy Nordqvist, 21 år, Ikea Kållered:
– Jag har 22 timmar i veckan fast, men får jobba runt 40. Vissa här blir inringda kvällen före, men min chef ligger i framkant så jag kan planera mitt liv.
– Om de skulle erbjuda mig heltid skulle jag ta det, men 22 timmar fungerar väldigt bra. Jag är 21 år, bor hemma. Men jag skulle inte vilja ha det så om jag hade hus och barn.

Ken Sundebäck, 46 år, Ikea Kållered:
– Jag jobbar heltid och är fast anställd. Så har det varit under alla mina 23 år här. Något annat vore värdelöst, i alla fall i min ålder. För andra kan det vara ett bra sätt att komma in i arbetslivet.

Simon Asterhall, 20 år, Ikea Kållered:
– Jag har fem timmar, resten är jag behovsanställd. Jag är nöjd som det är. Jag har stor frihet, och kan ta ledigt när som helst, förutom de få fasta helger jag har. I och med att jag bor hemma har jag inte så mycket kostnader, men om man hade barn skulle det vara jobbigt.

Anita Olofsson, 63 år, Ikea Kållered:
– Jag har 32 timmar och är fastanställd efter alla dessa år. Jag vill inte ha heltid, det har väl att göra med att man är äldre. Det är slitigt som det är. Jag överlåter till de unga, jag önskar att de ska få fler timmar.