Personalen på Dustins lager i Rosersberg, några mil utanför Stockholm, har fått kollektivavtal. Den största skillnaden blir högre löner.
– Jag är jättenöjd, det är de flesta här. Jag får en löneförhöjning på 3 000 kronor, och tjänar efter avtalet 20 238 kronor, säger Anton Mellberg som jobbar på lagret.
Avtalet började gälla 1 april, men lönerna har höjts retroaktivt redan från januari. Tidigare har majoriteten av personalen tjänat 2 000-3 000 kronor under kollektivavtalets minimilöner, enligt uppgifter från Handels.

Något som blir sämre nu när kollektivavtalet trätt i kraft är övertidsersättningen. Den har tidigare varit 100 procent från första övertidstimmen, men nu kommer den att följa kollektivavtalets minimum, vilket innebär en sänkning.
– Nu anpassar vi villkoren efter dem som gäller lagerpersonal. Jag kan konstatera att kollektivavtalet på vissa punkter innebär en förbättring, andra en försämring av villkoren, säger Dustins personalchef Pia Å. Jernström.

En överenskommelse om att fackliga möten ska få hållas i Dustins lokaler har också gjorts eftersom Handels upplevt problem med att komma in på arbetsplatsen. Planen är nu att starta en fackklubb.

Redan i slutet av förra året skrev Handelsnytt om att facket försökte få Dustin att teckna kollektivavtal. Efter många och långa förhandlingar med företaget är man nu nöjd från fackets sida.
– Speciellt över att det gick så lugnt till. Jag hade förberett mig för fight och strid, säger Krister Colde, ansvarig ombudsman på Handels i Uppsala.

På lagret för Dustin och Dustin home är runt 100 personer anställda inom Handels avtalsområde, de flesta arbetar heltid. Företagen säljer it-produkter och hemelektronik över internet och telefon.

Läs tidigare artikel