Den ökande konkurrensen från Maxi, Willys och City Gross i Gävle, två mil bort blev för mycket för Ica I Skutskär. Även lokalt på orten är konkurrensen hård. I början av april varslades de tolv anställda om uppsägning och till midsommar stänger butiken.
– Det känns ju svårt. Jag har arbetat här sedan 1982 och flera andra har också arbetat länge. Men vi får ju hjälp av Utvecklingshuset nu så det känns bra, säger Annette Larsson som arbetar i butiken.
Förutom en summa från omställningsförsäkringen för vägledning till nytt jobb eller utbildning får de över 40 år också ett avgångsbidrag, som varierar i storlek beroende på den uppsagdas ålder. Båda ersättningarna regleras i kollektivavtalet.
Efter stängningen ska de anställda avveckla butiken och när det är klart får de som har uppsägningstid kvar arbetsbefrielse. Anette Larsson vet inte vad hon ska göra i höst men ser ganska ljust på tillvaron.
– Det kanske är dags att göra något nytt, jag vet inte. Men det är ju det här man kan.