– Vi har fått igenom en del bra grejer och är nöjda, säger Susanna Gideonsson, Handels förste vice ordförande.

De exakta siffrorna för löneökningarna är inte sammanställda ännu, men enligt Susanna Gideonsson följer de i princip avtalet som facket kom överens om med Svensk Handel förra veckan.
– Både låglönesatsningen och lönerna för lagren följer avtalet med Svensk Handel.

Även frågan om starkare rätt till återanställning när företag sagt upp personal och sedan hyr in via bemanningsföretag ser likadant ut som i avtalet med Svensk Handel. För de som jobbar på Coops lager finns det också ett företagsavtal med Coops logistikföretag Cilab som begränsar inhyrningen på lagren till högst 10 procent. Den skrivningen står kvar för de anställda på Cilab, vilket är majoriteten av de som jobbar på Coops lager.

Några nya saker som kommit in i avtalet är att Coops anställda kan ange tre datum varje år då de inte vill bli schemalagda. De ska också jobba högst ett arbetspass per dag, och arbetspassen ska inte vara möjliga att dela upp.