Expert ska ersätta sina fyra lager i Norden med ett centrallager i Vaggeryd, söder om Jönköping. Dels för att det anses mer kostnadseffektivt, dels för att läget bedöms bättre.

Alla 23 tillsvidareanställda i Norrköping får flytta med till det nya lagret, annars sägs de upp. Hur många som följer med är inte klart, det är runt 20 mil mellan Norrköping och Vaggeryd. I september ska man ha bestämt sig.
– Livet slås sönder lite grann. Jag skulle kunna tänka mig att en del flyttar med ner. Det beror på vilken sits man är i. Har man familj som jobbar på hemmaplan är det inte bara att dra, säger Handels klubbordförande Anders Törnroth.
– Själv har jag två och ett halvt år kvar till pensionen när lagret stänger, så jag sitter inte riktigt i den saxen. Samtidigt är det svårt att få tag på jobb i den åldern.

Lagret planeras att stänga sommaren 2011. Omställningslösningar för dem som blir uppsagda har inte diskuterats. Än har ingen varslats om uppsägning och inga uppsägningsförhandlingar är genomförda.

I Vaggeryd är tongångarna muntrare. Expert räknar med att det nya lagret kommer att behöva 60-90 anställda.