350 aktiva medlemmar från de tre förbunden fick en en kväll med inspiration och gemenskap. Medan middagen serverades vid de fullsatta långborden avlöste talarna varandra. Lokala politiker som Anna Johansson hade samma budskap som socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan: Valet 19 september är ett ödesval. Vilket samhälle vill vi leva i, vilka frågor är viktigast för oss?

För de tre Handelsmedlemmarna Kajsa Allgurin, Ayse Görgülü och Kristian Eriksson var det en inspirerande kväll. Men väl tillbaka på arbetsplatsen är det svårare att få tiden att räcka till för politiska diskussioner. Det finns även ett ointresse bland arbetskamraterna, inte minst hos de yngre.
– Jag tycker att det är oroväckande hur lite man faktiskt märker av att det är valår, säger Kajsa Allgurin. Många i min generation har inte koll. Den stora valfrågan för mig är förändring; vilket samhälle vill vi ha?
Kristian Eriksson hoppas på inspirerande arbetsplatsbesök framöver.
– Många verka tycka att deras röst inte spelar någon roll. Vårens avtalsrörelse satte fart på samtalen och jag hoppas att vi får mer av sådant, fackliga och politiska frågor hänger ihop.
För Ayse Görgülü är den viktigaste valfrågan jobben.
– Jag hörde ikväll att bara i Göteborg är 5000 ungdomar arbetslösa. Det är ingen bra start på vuxenlivet, säger hon.