Inför kongressen nästa vår har Handels förbundsstyrelse satt samman Handels syn på sin egen organisation, arbetsplatsen, samhället och världen.
På sikt ska även egenföretagare med f-skattsedel kunna vara med i Handels. Enligt förste vice ordförande Susanna Gideonsson kan det till exempel handla om att en butiksägare lägger ut sin kassalinje på egna företagare som leasar sin stol, precis som många frisörer gör idag. Idag kan bara anställda vara medlemmar.
Den aktuella frågan om inhyrning och bemanningsföretag finns med till kongressen också. Det ska vara meningsfullt att vara med i facket även för den som arbetar på bemanningsföretag, skriver förbundsstyrelsen. Det innebär att alla som jobbar som inhyrda ska känna att de kan påverka.
Läs mer om förbundsstyrelsens förslag till kongressen i kommande nummer av Handelsnytt.