Från 1 maj till slutet av förra veckan odlade ett femtiotal anställda på Bergendahls lager i Hässleholm mustasch. Målet var att få den snyggaste eller den saftigaste mustaschen till finalen som hölls i torsdags. Detta för att stödja Mustaschkampen, Cancerfondens kampanj mot prostatacancer.

Finalen uppmärksammades i tv, och på besök var Robert Aschberg och Gert Fylking. Allas överläppar inspekterades och Magnus Hanssons mustasch utsågs till den saftigaste. Kristian Klüfts mustasch bedömdes snyggast.
– Före finalen körde jag till min kompis som är frisör. Hon färgade mustaschen rosa och limmade fast en grön elefant i den. Jag ställde upp i det här är för att det behövs framförallt pengar till forskning. Procentuellt sett kommer några här på lagret att drabbas, säger Kristian Klüft, numera rakad.

Förutom mustaschodlingarna samlade lagrets anställda in 5 000 kronor. Summan dubblades av Bergendahls, så drygt 10 000 kronor skänktes till information och forskning om prostatacancer.
– Detta har varit en rejäl stämningshöjare. Jag stannade produktionen en timme när tv var här, men vi har igen det i långa loppet. Sådant här gör väldigt mycket för trivseln, säger arbetsledare Rickard Ljunggren.