Gotlands kommun har efter många turer bestämt sig för att införa parkeringsavgifter i Visby. Syftet är att styra bort trafiken från centrala Visby. Avgifterna gäller från 1 juni till den 31 augusti. På Coop Forum i Östercentrum i Visby märktes p-avgifterna direkt. Redan efter två veckor hade stormarknaden tappat 3000 kunder.
– Det känns för jäkligt rent ut sagt. Vi kan inte anställa lika många sommarjobbare som vi tänkt och fortsätter vi förlora kunder i den här takten riskerar runt tio personer ur den fasta personalen att få sluta i höst, säger Nils-Inge Nilsson som är klubbordförande på Coop Forum i Visby.

Stämningen på jobbet är dämpad.
– Man är orolig för att förlora jobbet. Osäkerheten är jobbig, säger Ingela Hedlund som jobbar i kundtjänsten på Coop Forum.

Även på Åhléns, som också ligger i Östercentrum, är man orolig inför hösten.
– Det kan bli så att vi måste säga upp anställda om det fortsätter så här, men än så länge har vi klarat oss bra. Vi hoppas på turister nu, säger Stefan Jansson, klubbordförande på Åhléns i Visby.