Ryktet om att butiken ska stänga har florerat tidigare, men beskedet var ändå ett hårt slag för personalen – tolv anställda med chefen.
– Det känns inget vidare. Vi är många som jobbat här i många år. Den sist anställda har varit här i tio år, den som jobbat längst i 40 år. För många av oss är detta det enda jobbet vi haft. Vi vet inte ens var arbetsförmedlingen ligger, säger Annica Dahlin, Handels representant i butiken.

Uppsägningsförhandlingar om till exempel omställningshjälp börjar efter semestrarna. Men en sak är redan klar. Någon gemensam turordning med de två andra Hemköpsbutikerna i Sundsvall kommer inte begäras av facket. Den ena butiken är franchise och då är det inte möjligt med gemensam turordning. När det gäller den andra butiken handlar det om en gammal överenskommelse.
– Dessutom har den butiken haft stora neddragningar tidigare, och då hade man inte gemensam turordning med butiken i Skönsberg. Det vore oschyst mot dem att komma med det nu, säger Jan-Christer Jonsson, ombudsman på Handels.

Bakgrunden till butikens stängning är bland annat hög konkurrens från det stora handelsutbudet i Sundsvall.
– Vi har sagt sedan länge, vem får stänga först? säger Annica Dahlin.