– Det är väldigt lätt att anse att någon har gjort fel, men nu gäller det att få in material. Vi ska ha en saklig bedömning, säger Henrik Bäckström, förbundsdirektör för Bemanningsföretagen.

I mitten av september träffades nämnden på Handels begäran. Facket anser att bemanningsföretaget Studentconsulting inte följer avtalet. De hänvisar bland annat till det mejl som Studentconsulting skickat ut till sina medarbetare på Coops lager i Bro utanför Stockholm, där de krävde att deras anställda skulle jobba betydligt mer än Coops egen personal, annars skulle de få sparken.  

Om bemanningsföretaget utesluts ur arbetsgivarorganisationen och därmed förlorar sin auktorisation kan de inte längre jobba för flera av sina stora kunder. Exempelvis Coop kräver att bemanningsföretag de anlitar ska vara auktoriserade.