Men nog har han det. Jens Johansson arbetar sedan över 20 år som skyddsombud på Dagab i Jordbro och verkar ha en outtömlig energi för arbetsmiljöarbete. Jobbet med att plocka ordrar på lagret har det senaste året fått stryka på foten för det fackliga arbetet.
– Jag försöker vara synlig för alla, visa de som inte är så engagerade att det är mig ni har valt att arbeta med det här. Men det går framåt, vi har ett bra samtal med personalansvarig på företaget så jag ser ljust på framtiden.
En viktig fråga för Jens Johansen är ackorden. En av lagrets avdelningar har enskilda ackord, resten gruppackord men båda delarna är tungt och stressigt, menar han.
– Ackord ger alltid stress och stress är inte bra. Det finns ju många som säger att folk inte jobbar utan ackord men det vet jag att de gör. Någon liten morot behövs men inte ackord. De borde förbjudas.
En annan viktig fråga är ergonomin, att försöka minska lyften under knähöjd och över axelhöjd.
– Lagerarbete är ett slitsamt jobb och visst känner man av en arbetsdag i kroppen.
Att hans arbetsplats ändå fungerar ganska bra tänker han ofta på när han utbildar blivande skyddsombud på Handels avdelning 20 i Stockholm.
– En del historier man får höra från andra håll är hårresande. Det kan handla om arbetsgivare som verkligen inte vill jobba med arbetsmiljön, trots att det ju finns lagar och regler som kräver det. De begår ju ett lagbrott.

Han kan inte riktigt svara på vad det är som gör att just han är så engagerad men när han fick frågan om att vara skyddsombud för 20 år sedan, nappade han direkt. På tidigare arbeten, i butik och inom industrin, hade han inga uppdrag.
– Men jag var ju medlem såklart.
På Dagab är ungefär 270 av de 350 arbetarna medlemmar, en okej siffra tycker Jens Johansen. Visst tappade klubben medlemmar efter det senaste regeringsskiftet, precis som de flest andra, men nu har det vänt och en del har återkommit. Men de senaste åren har något skett, en del kamrater verkar inte förstå att de regler som gäller inom arbetslivet i dag är sprungna ur mycket hårt arbete.
– Det är ju inte som att vi har de löner eller den semester vi har utan att ha jobbat för det. Ibland kan man önska att en del förstod att vi verkligen jobbar för att de, och vi, ska ha det schysst på jobbet.
Stora skyddsombudspriset delas ut av tidningen Du & jobbet som ägs av Arbetsmiljöforum i Sverige.

Fakta: Jens Johansen

Ålder: 54 år.
Arbetsplats: Dagab i Jordbro
Aktuell med: Nominerad till Stora Skyddsombudspriset 2010.