Kvinnan kallades en dag till ett möte med sin chef samt ytterligare en representant från företaget. Där fick hon höra att hennes man handlat varor för icke privat konsumtion och använt familjens Medmerakort, som ger personalrabatt.
– De påstår att vi har gjort detta med uppsåt att förskansa oss så mycket personalrabatt som möjligt men det har aldrig varit vår avsikt, säger kvinnan.
Att familjen använt sitt Medmerakort är i sig inte felaktigt. Enligt företaget är problemet att maken dragit kortet när han gjort inköp till sitt jobb, alltså inte för privat konsumtion.
Rabatten från inköpen till mannens jobb drogs utan att familjen märkte något. Summan det handlar om är i genomsnitt 232 kronor i månaden under lite mer än ett år. Under den här tiden köpte familjen dessutom mycket varor på grund av renoveringsarbete hemma och alla rabatter från alla inköp inom kooperationen redovisas dessutom i klump på fakturan.
 Men företaget ser så pass allvarligt på det som hänt att kvinnan avskedades och fick gå på dagen.
– Jag var väldigt chockerad. De hade ju kunnat säga till mig innan. Men jag kände inte till det.
 I sin stämningsansökan till AD kräver facket att Coop ska betala utebliven lön och skadestånd på 150 000 kronor och dessutom ta tillbaka avskedandet av henne.
– Om jag fick skulle jag gå tillbaka till jobbet direkt. Det är så fruktansvärt tråkigt att inte gå till jobbet, säger kvinnan.
Istället är hon nu inskriven på Arbetsförmedlingen och jobbar lite extra med kurser inom Handels. Kvinnan har flera fackliga uppdrag, till exempel som skyddsombud på sitt jobb.
Coop har valt att inte kommentera ärendet.