Två dagars facklig konferens för frisörer i Mälardalen rundades på onsdagskvällen av med en avslutningsvisning. Frisörer från Björn Axén bjöd på afternoon tea och modeller med bakelsefrisyrer inspirerade av Mad Med, en serie om 60-talets reklamvärld i New York. Mycket svinrygg, vågor och höjd.
– Visningen gav oss nytänk och inspiration. Detta visar också att man kan göra utbildningar på olika sätt, lite nytänk där med. Det lockar fler, säger Mia Jansson frisör på Hårguiden i Uppsala som deltog i utbildningen.

Handels erfarenheter är att det är svårt att få frisörer att gå fackliga utbildningar. Därför lockade man denna gång med en okonventionell avslutning. Resultatet blev att ett 20-tal frisörer gick Alla medlemmars kurs med inriktningen arbetsmiljö och demokrati under två dagar. Bland annat höll Johan Galster, ingenjör på Köpenhamns miljöförvaltning, ett föredrag om giftiga ämnen i hårfärger och schampo (se enkät till höger).