I går, 19 oktober, var sista dagen för att lägga bud på Lagena, lagret som distribuerar alkohol till bland annat Systembolagets butiker. Hur många företag som visat intresse vill Systembolagets press- och informationschef Lennart Agén inte kommentera.
– Det är ett antal företag som varit intresserade, som har varit och gjort platsbesök på Lagena. De har träffat ledningen, varit runt på lagret och sen bestämt sig. Nu tar vi nästa steg och tittar på det vi fått in. Hur lång tid det tar är omöjligt att spekulera om.
Försäljningen startade i april i år och väntas vara genomförd före årsskiftet.

Handelsklubben på Lagena lämnade i försäljningsprocessens inledningsskede in ett antal önskemål. Fackklubben vill att lagret ska säljas till ett svenskt företag som har kollektivavtal, att det ska drivas med egen personal och vara kvar i lokalerna i Jordbro.
– Det finns inget att säga om det i nuläget, säger Lennart Agén.