Kvar inom KF blir en beställarorganisation som ska fungera som länk mellan KF och Accenture. De som inte får jobb inom denna organisation kommer att varslas om uppsägning. Hur många som ska jobba i beställarorganisationen är ännu inte klart. Än så länge har endast tre av drygt 70 anställda fått beskedet att deras jobb blir kvar.

De anställda i Solna fick på fredagen information av personal från Accenture i Indien. Thomas Hansson, ekonom och Handelsombud på KF Shared Services, är besviken på företagets beslut.
– Det är heltokigt! KF visar ingen lojalitet med svensk ekonomi när man flyttar jobb utomlands, säger han till Handelsnytt.

Många anställda är enligt Thomas Hansson tagna av stundens allvar, även om KF:s planer på att flytta deras jobb till Indien varit kända en tid.
– Nu hoppas de flesta att snabbt få klara besked om uppsägningar så att man kan planera för framtiden.

En detalj i outsourcingen oroar många anställda extra mycket.
– Det mest jobbiga är att vi själva måste lära upp personalen från Indien som ska ta över våra arbetsuppgifter. Det borde vi få slippa, men de som själva hoppas att få vara kvar vågar inte ifrågasätta arbetsgivaren.

Flera anställda har redan sagt upp sig. Själv är Thomas Hansson inriktad på att söka nytt jobb efter att ha varit anställd inom kooperationen i 38 år.
– Sedan 1990 har det mest varit neddragningar och nu börjar jag ledsna. Jag tror jag ska ta chansen med hjälp av det omställningsstöd som arbetsgivaren erbjuder.

Fackliga förhandlingar om uppsägningarna pågår.