– Nu förhandlar vi i alla fall igen och borde få till en lösning den här veckan, säger Stig Nyström, klubbordförande för tjänstemännen på Handels avtal på lagret.
Varslet kompliceras av att tjänstemännen går på olika avtal, Handels och Ledarnas. Dessutom håller Coop på att lägga ut en del arbetsuppgifter på ett externt företag, Atea, som levererar it-infrastruktur.
– Vi vill ju att Atea också ska ta över de anställda när arbetsuppgifterna flyttas dit, men ännu vet vi för lite om hur deras övertagande ser ut, säger Stig Nyström.

Coop vill inte kommentera varför det tagit sådan tid att förhandla färdigt om varslen. De vill inte heller säga något om chansen för de som sägs upp att få flytta med arbetsuppgifterna till Atea.
– Jag känner inte till exakt hur lång tid det här har pågått, men eftersom vi inte avslutat förhandlingen med facket än så avvaktar vi med att kommentera, säger Weronica Nilsson, kommunikationsansvarig för Coop logistik.

I dag jobbar cirka 100 tjänstemän på lagret i Bro. Ungefär hälften går på Handels avtal, övriga tillhör Ledarna. Varslet berör dock framför allt Handels tjänstemän, endast fem varslen berör de som tillhör Ledarna.