I går hölls Handelsgalan i Linköping med fest och glam. Vinnare i fyra kategorier hade röstats fram och årets medarbetare blev Marcus Ohlqvist.
– Verkligen jätteroligt. Det har inte hunnit sjunka in än, säger han.

Några anledningar till att hans kollegor i butiken nominerade honom är att han är en av få män som jobbar i kassan, och att han ofta ställer upp och byter tider. Att han serverar en kopp uppiggande kaffe till kassapersonalen framåt kvällskvisten är också uppskattat.
– När jag är låsningsansvarig kommer jag med en kopp kaffe till dem i kassan så de håller i gång. Mellan klockan åtta och nio förväntar de sig det. Det är väldigt populärt. Jag har ett motto att få alla att må bra, det blir roligare att jobba då, säger Marcus Ohlqvist.

Priset var ett resepresentkort på 5 000 kronor. Förhoppningsvis kommer det till användning på hans månadslånga rundresa i Asien, som snart bär av.

Handelsgalan arrangerades av bland andra Handels och Svensk Handel i Linköping.