Det var i början av december som Netonnet meddelade att företaget skulle behöva skära bort 70 heltidstjänster (se Netonnet säger upp trots vinst). Då var budet att 50 tjänster skulle tas från lagershopparna runt om i landet. De resterande 20 tjänsterna skulle beröra centrallagret och huvudkontoret i Borås. Nu har förhandlingar med Handels runt om i landet börjat. Ingen förändring kommer att ske för anställda på centrallagret.

Däremot drabbas tjänstemännen på huvudkontoret och butiksanställda på lagershoppen i Borås.
  – I dagsläget kan jag bara säga att ingen Handelsmedlem drabbas av nedskärningarna i lagershoppen här, säger Ulf Henriksson, ombudsman på Handels i Borås och den som förhandlar med Netonnet om nedskärningarna i Borås.

Handelsnytt har ringt runt till Handels på de orter där Netonnet finns. Förhandlingarna har påbörjats och på några orter är de i stort sett klara, men än kan ingen kommentera hur många som kommer att få sluta. Drabbade orter är Göteborg, Örebro, Stockholm, Malmö, Linköping och Västerås. Däremot berörs inte Helsingborg, Uppsala, Kalmar och Ullared av nedskärningarna.

Förhandlingarna med Unionen angående tjänsterna på huvudkontoret pågår fortfarande.