Efter att noggrant ha studerat personregistret – det tog en timme! – och prickat för dem med ”hjärtefrågor” som överensstämmer med mina, skulle jag pricka för dem också på röstsedeln. Till min förvåning står de där inte i samma ordning och efter mycket letande gav jag upp.

Styrelsen/valberedningen har uppenbarligen tänkt sig att jag raskt ska pricka för ”jag röstar enligt nedanstående rekommenderade lista”. Varför skulle jag vilja det? Valberedningen kanske inte alls tycker som jag, vilket jag fann senare när jag försökte hitta dem jag ville ha på valsedeln.

Eftersom det befanns vara en hopplöst struntar jag nu i att rösta istället. När nu både namn och turordning är färdig i förväg är det ju bara slöseri med pengar att trycka upp röstsedlar och göra dyrbara utskick till medlemmarna!

Nå, det är som det är men jag vill gärna ha svar på en fråga: Varför har ni inte presenterat de nominerade i bokstavsordning och lagt in dem i samma ordning på valsedeln? Ursäkta, men jag tycker det verkar lurt och för att övertyga mig om att det inte är just lurt, ber jag om besked i frågan. OK, jag vet att valberedningen avvägt hit och dit för att få en mångsidig sammansättning på kongressombuden men – som sagt  varför då erbjuda medlemmarna att delta i valet?

Jag är visserligen pensionär och därmed tämligen ointressant men mitt samhällsintresse, och fackliga dito, har in avsomnat – än!

Maud Björklund