Hyresavtalet är redan uppsagt och verksamheten på Mediq Borlänge läggs ned 31 maj. Nedläggningen innebär att jobben försvinner för 32 fast anställda och 18 visstidsanställda lagerarbetare. Även ett tiotal tjänstemän får gå. Förhandlingar mellan arbetsgivaren och Handels pågår just nu och ska avslutas den 19 januari.

– Själva uppsägningarna är svårt att göra något åt när det rör sig om en nedläggning. Nu väntar vi på att företaget ska göra en koncernutredning där de undersöker möjligheter att erbjuda de anställda andra jobb inom företaget, säger Daniel Andersson som är ombud på Handels i Borlänge.
Förhandlingarna rör även eventuella utbildningspengar, flyttbidrag eller arbetsfri uppsägningstid.

Flera av de anställda har jobbat på lagret sedan år 2000 då Mediq var Kronans Droghandel.  Sedan dess har lagret försett flera landsting med förbrukningsvaror. Nu har Mediq förlorat upphandlingen mot fem landsting vilket gör att lagret i Borlänge enligt arbetsgivaren inte längre bär sig.