I lördags morse åkte floristeleverna Caroline Djuse, Carolin Lindström och Linda Eriksson från Gävle till Globen för att börja göra blomsterarrangemangen till Idrottsgalan i kväll. Dekorationer och buketter till bord och loger står klara och håller på att ställas på plats.
– Vi har gjort dekorationer till 270 långa bord och 80 runda. Det är kul, lite annorlunda, säger Caroline Djuse.

Eleverna går tredje och sista året på floristprogrammet på Gävle praktiska gymnaisum. Genom skolans samarbete med ett eventföretag fick de uppdraget.
– Det är jätteroligt att få göra, och ett plus i kanten när man ska söka jobb. Vi ser till att alla i klassen får prova på något sådant här, tidigare har det varit till exempel Stockholm water prize, säger Linda Eriksson.

Bland gäster som Charlotte Kalla och Marcus Hellner kommer de tre eleverna att få se Idrottsgalan och sina blomsterverk, från läktaren.