– Det är skönt att varslet har dragits tillbaka. Samtidigt vet vi att det pågår en lagerutredning som vi inte vet vad den leder till. Stämningen är inte jättegod på jobbet med uppsagda kamrater som snart ska sluta, säger Satu Bogdanoff, klubbstyrelsens representant på Halens.
Postorderföretaget Halens växer främst i Central- och Östeuropa och har därför på senare tid sett över sin logistik. I somras varslades 125 av de drygt 300 anställda på företaget.  I november sades 24 personer upp. Hälften av dem från Halens och hälften från Cellebes som ägs av Hallens. 101 personer var fortfarande varslade, men i december ändrade sig Hallens ledning. Detta skedde i samma veva som man bytte vd och en ny koncernstruktur skapades.
– Vi har vid en djupare analys kommit fram till att så många inte behövde sägas upp, säger Matthias Fink, ny vd stationerad i Tyskland.
Enligt honom finns det planer på förändringar i liten skala som rör personalen i Borås. I slutet av mars hoppas Matthias Fink att man ska kunna ge klara besked om vad det kommer att innebära.
– Det kommer antagligen att bli fler uppsägningar, men i mycket mindre skala och det finns inga konkreta planer just nu, säger Matthias Fink.
Enligt honom finns för tillfället inga konkreta planer på att flytta mer av verksamheten utomlands.
Trots den dystra stämningen efter uppsägningarna på Halens och den osäkra framtiden spirar ett visst hopp bland de anställda.
– Vi måste ju se framåt. Vi kan ju inte bara lägga oss ner och dö, säger Satu Bogdanoff.