19 januari var sjukvårdsgrossisten Mediq och Handels klara med sina förhandlingar inför nedläggningen av lagret i Borlänge. 32 fastanställda och 18 visstidsanställda blir av med jobben. De flesta slutar 31 maj, några blir kvar till sista juni och den sista anställde lämnar arbetet i samband med att hyreskontraktet på lagerlokalen går ut sista augusti. Inga nya jobb utlovas.
– Företaget lovar att behandla de anställda väl om de visar intresse för att flytta till Kungsbacka och söka jobb på det nya lager som ska öppna där. Får de jobb erbjuds de flyttbidrag på max 10 000, säger Handels ombudsman i Borlänge Daniel Andersson.

I förhandlingarna har Handels också försökt att få igenom arbetsfri uppsägningstid för att de anställda ska kunna söka nya jobb. Men Mediq gick inte med på mer än två dagars permission för detta. 

Trots att förhandlingarna var klara redan 19 januari fick de anställda inte veta hur det gått före 27 januari. Enligt Daniel Andersson berodde detta på att man på företaget prioriterade annat.
– Även om förhandlingarna väl följer avtalet så måste jag säga att det känns ovanligt snålt när det rör sig om en nedläggning så här. Man brukar kunna få loss lite mer. Och att de informerar så sent fast de vet, det tycker jag är svagt, säger Daniel Andersson.

Mediq lägger ner i Borlänge för att de förlorat en upphandling som leverantör av förbrukningsvaror till landstingen.  Lagret har funnits i Borlänge sedan år 2000 och ingick från början i Kronans Droghandel.