De 50 anställda som hängt kvar och jobbat på allmän visstid på Torsvikslagret sedan uppsägningarna i september 2009 får nu tillbaka sina fasta anställningar. Lagret har ett ökat flöde av varor och därför vågar Ikea återanställa. Dessutom har man flyttat tillbaka ett varuflöde till Torsvik som för ett tag har gått via Ikeas lager i Älmhult.  
– En del grät av glädje när beskedet kom. Det kan man ju förstå. Det handlar ju om människor med lån och familjer, säger Jonnie Lindblom som är nyvald facklig klubbordförande på Torsvikslagret.

Av de övriga 68 som blev av med jobbet i september 2009 har många fått hjälp från företaget med att komma vidare i arbetslivet.  I samband med uppsägningarna sköt Ikea till 1,5 miljoner extra utöver vad som följer kollektivavtalets omställningsförsäkring. Bland annat har de uppsagda därigenom fått möjlighet att utbilda sig inom andra yrken.

De som har valt att stanna kvar som anställda vid behov på allmän visstid har hela tiden hoppats på att återanställas. Inga löften har kommit från företaget men enligt Jonnie Lindblom har diskussioner förts mellan fack och arbetsgivare hela tiden.
– Det här visar verkligen att allt arbete har lönt sig, säger Jonnie Lindblom.

Ikeas lager i Älmhult drabbades även det av uppsägningar under 2009. 30 anställda där förlorade jobbet. Där har dock återanställningsrätten gått ut och inga planer på att återanställa finns. I stället har Ikea som ambition att hålla 15 procent av bemanningen i Älmhult flexibel genom att ta in ett bemanningsföretag.