Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, tänker inte driva någon egen kandidat till posten som partiledare. Däremot har förbundet lämnat in en lista på 25 personer under 35 år som man tycker är lämpliga till partistyrelsen. Ett av namnen är Linnéa Björnstam, utredare på Handels.

Står du till förfogande?
Får jag frågan ska jag fundera över det, som alla andra säger.

Vilka frågor behöver S partistyrelse driva hårdare?
Jämlikhetsfrågor överlag. Vi har bland annat haft svårt att sätta ner foten i frågan om privatisering av välfärden. Och vi måste våga ifrågasätta saker som vi själva gjort.

Vad har du för politiska uppdrag i dag?
Jag sitter i styrelsen för Socialdemokraterna i Stockholms partidistrikt och för HBT-socialdemokrater i Stockholm. Jag är också ersättare i stadens utbildningsnämnd.

Vem vill du se som partiledare?
Det är viktigt att valberedningen får göra sitt arbete ordentligt och diskutera alla namn som kommer in. Men naturligtvis skulle jag vilja se en progressiv ledare som vågar vara lite tydligare, vågar träda fram. Av de kandidater som diskuteras är mina favoriter Lena Sommestad och Veronica Palm. Jag tror det vore mindre bra med någon som påminner om S för tio år sedan.