Jag är både briljant och fullkomligt dum i huvudet på en och samma gång. Så är det kanske för de flesta av oss. Vi har våra peakar, där vi är oslagbara och spetskunniga. Sedan vilar det ett mörker där bakom, den stora morrande okunskapen.

Saker jag är bra på:
Laga mat, socialisera, få människor att öppna sig, göra det mysigt omkring mig, jag är positiv som få och min fantasi är vidöppen.

Saker jag är mindre bra på:
Hålla ordning på papper av alla de slag, planera väldigt långt fram, ekonomi, all form av trädgårdsarbete, skicka saker på posten och snickra.
Saker jag är totalt värdelös på:
Teknik av all sort!

Plötsligt en dag slutade allt tekniskt att fungera här hemma, det var i början på december. Först telefonen, den gick inte att ringa med. Ibland ringde den, liksom av sig själv, men när någon svarade bara pep det bödsligt i den. Någon dag senare var det fullkomligt omöjligt att komma ut på internet.
Ja, och bara ett par fingerknäpp till så kunde vi inte titta på teve heller. Jaha. Nähä. Okej.

Jag började rycka i lite sladdar, ringa några nummer hit och dit, men ingenting hjälpte. Jo, en sak fick jag reda på! Att jag i mitt snurrande med massa papper hade betalat dubbla teve-avgifter i sju år (både Bredband och Viasat känns kanske aningens onödigt). Och när den förståelsen nådde mig hade jag i någon form av panik sagt upp båda två, ja, då försvinner all teve-visning helt enkelt.
Varför min internet-uppkoppling  och fasta telefon slutade samarbeta med mig vet ingen svaret på än i dag ( slutet av februari, fortfarande utan internet och telefon).

Ja, där ser ni frukten av mina absolut sämsta sidor. Men! Då träder mina mer vackra sidor fram och hugger tag i situationen! Snabbt installerar jag ett alldeles eget internetcafé hos min granne. Jag kommer över till henne någon timme per dag, svarar på alla mejl, bloggar, kollar det som måste kollas.

Varm choklad och bulle får jag alltid på mitt underbara internetcafé och en fin social samvaro som grädde på den varma chokladen. Utan uppkoppling och teve har vi även börjat umgås mer i familjen.

Det sys, spelas spel och tecknas för levande livet. I stället för att var och en sköter sitt med datorernas hjälp. Vi bjuder hem vänner i parti och minut, eftersom vi inte kan sitta och stirra på teve-människor som gör saker.