13 personer blir av med sina deltidstjänster och tre får gå ned i tid när Media Markt i Sundsvall ska spara pengar.
– Från början ville de att alla i hela butiken skulle gå ned 15 procent i tid, men det kan ju inte vi acceptera. Vi vill ju jobba för att bevara heltiderna. Men det är klart att det är ett problem när man skär ner på 4,04 tjänster och så många drabbas, säger Anders Wieveg, ombudsman på Handels i Sundsvall .

Även i Gävle, där butiken inte har någon personal på heltid alls, ville företaget att alla anställda skulle gå ned ytterligare 5 procent i tid, vilket facket har gått med på.

Enligt Johan Rosenblum, marknadschef på Media Markt Sverige är det, trots företagets ambitioner att vända sina resultat, inte något generellt besparingspaket på gång.
– Vi behöver se över våra kostnader men det är ett arbete som pågår hela tiden. Hur det ska göras avgör varje varuhuschef lokalt.
– Att dra ner på timmar är ingen central strategi från Media Markt, säger Johan Rosenblum.

Enligt Jim Bylund, varuhuschef i Sundsvall, handlar det om att man vill behålla så mycket folk som möjligt. Bland annat av schematekniska skäl.
– I grund och botten vill man ju inte göra sig av med personer, säger han.
Men sedan butiken öppnade i Sundsvall harpersonalstyrkan halverats.
– Från början var de runt hundra anställda. Nu är de knappt 50.  De verkar ha tagit i för mycket från början helt enkelt, säger Anders Wieveg.

Uppsägningarna och det minskade antalet timmar kommer att börja gälla på Sundsvallsbutiken från 16 maj.