Två truckar körde i tisdags efter varandra på lagret i City Gross butik i Hyllinge utanför Helsingborg. Plötsligt stannade den främre trucken och föraren av den bakomliggande hann inte bromsa i tid. 28-åringen som körde den bakre trucken bröt skenbenet vid kollisionen. Han opererades i veckan på Helsingborgs lasarett för en öppen fraktur. Den påkörda truckens förare fick ont i ett ben men behövde inte sjukhusvård.
– Det var en ren olyckshändelse. En av killarna var kanske lite ouppmärksam. Vi är mycket noga med säkerhetstänkandet på företaget och alla truckförare har truckkort, säger Bibi Sörensen, som är huvudskyddsombud och klubbordförande i butiken.

Olyckan ska utredas av polisen som inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada.
– Vi misstänker i nuläget inget brott, men olyckan verkar lite skum. Det är inte bra när två truckar ligger för nära varandra. Det händer många truckolyckor inne på lager, säger polisens förundersökningsledare Lars Sundlöf.

Han avvaktar Arbetsmiljöverkets utredning av olyckan innan han bestämmer om polisen ska gå vidare med ärendet.